Güncel Başlıklar

12 Ocak 2009 Pazartesi

Su şişelerinden geri dönüştürülen telefon

Su şişelerinden geri dönüştürülen telefon
Motorola dünyada su şişelerinden geri dönüştürülmüş plastikle üretilen ilk telefon olan MOTO W233 Renew’ı tanıttı.
[Resim: 298433.jpg]
Motorola, Las Vegas’ta düzenlenen Tüketici Elektroniği Fuarı CES 2009’da iki yeni model tanıttı. Biri tamamen geri dönüştürülmüş plastik su şişelerinden üretilen MOTO W233, diğeri dokunmatik bir tablet görünümünde olan MOTOSURF A3100.

MOTO W233 Renew, karbon ayak izlerini azaltmayı hedefliyor. Plastik kasası geri dönüştürülmüş su şişelerinden elde edilen malzemeyle üretilen Renew’in kendisi de yüzde yüz geri dönüştürülebilir bir ürün, ayrıca Renew dünyanın karbon dengesi nötrleştirilmiş ilk telefonu olma özelliğine de sahip. Motorola, Carbonfund.org ile yaptığı bir anlaşma çerçevesinde, bu telefonun üretim, dağıtım ve kullanılma aşamalarında ortaya çıkacak karbon dioksit miktarını yenilenebilir enerji kaynaklarına ve ağaçlandırma faaliyetlerine yaptığı yatırımlarla dengeleyecek. Telefon, kullanım ömrü üzerinde yapılan kapsamlı değerlendirmelerin ardından Carbonfund.org tarafından verilen Karbonsuz (CarbonFree) Ürün Sertifikasını almaya hak kazandı.

Dokuz saatlik konuşma süresi, CrystalTalk teknolojisi ve mesajlaşma yetenekleriyle Renew çevre sorumluluğunu herkesin ödeyebileceği bir ücret karşılığında tüketiciye sunulacak.

Hiç yorum yok: