Güncel Başlıklar

19 Ocak 2009 Pazartesi

32 yaşındaki goril ameliyat edildi

Macaristan’da 32 yaşındaki bir dişi gorilin karnındaki kötü huylu tümör başarılı bir ameliyatla alındı. Liesel adlı gorilin ust üste düşük yapması üzerine, karnında kötü huylu tümör fark edilmişti. Şimdi Liesel’in yeniden gebe kalması ümit ediliyor.
[Resim: 298937.jpg]

Almanya’nın Frankfurt kentindeki hayvanat bahçesinde 1977 yılında dünyaya gelen ve 1989 yılında Budapeşte hayvanat bahçesine getirilen Liesel adlı goril, Macaristan Onkoloji Enstitüsü Başhekimi Prof. Dr. Laszlo Ungvar ve ekibi tarafından ameliyat edildi.

Bir saat süren ameliyatın ardından açıklama yapan Ungvar, Macaristan’da daha önce böyle bir ameliyatın yapılmadığını, meslektaşlarıyla birlikte başarılı bir ameliyat gerçekleştirdikleri için çok mutlu olduğunu söyledi.
[Resim: 298938.jpg]

Budapeşte hayvanat bahçesi yetkilileri, Liesel’in üst üste düşük yapması üzerine yapılan araştırmada karnında kötü huylu tümörün fark edildiğini söylediler.

Bugüne kadar Dango, Gorka ve Ebobo isimli üç goril dünyaya getiren 32 yaşındaki Liesel’in yeniden gebe kalması ümit ediliyor.

Hiç yorum yok: