Güncel Başlıklar

8 Ocak 2009 Perşembe

HP’den eski ürünlere güzel teklif

HP, yıllardır sürdürdüğü tekrar dönüştürme programını Amerika sınırları içinde genişletiyor.

Dünyanın en büyük bilgisayar üreticilerinden biri olan HP, yeni programıyla kullanıcıların elinde bulunan eski ürünleri satın alıyor. Amerika’da geçerli olan uygulamada farklı marka ve model bilgisayarlara bir değer biçen firma, ürünlerin ofislerine postalanması durumunda bedellerini ödemeyi taahhüt ediyor.

Amerika sınırları dahilinde HP Consumer Buyback and Planet Partners Recycling Program (HP Tüketiciden Geri Satın Alma ve Gezegen Ortakları Programı) adıyla duyurulan program, HP Türkiye’nin de HP marka sarf malzemelerin geri dönüştürmesiyle dahil olduğu global geri dönüşüm programından farklı olarak tüketicilerden yeni bir ürün satın almasını istemiyor.

HP’nin değerli olduğuna kanaat getireceği herhangi bir marka bilgisayar, monitör, yazıcı, dijital kamera, akıllı telefon gibi tüketici elektroniğini kapsayan program, HP’nin 2010 yılında yaklaşık 908 milyon tonluk elektronik atığın geri dönüştürülmesi programının bir parçası.

Programın İnternet sitesinde yer alan form doldurulduğunda 20GB sabit disk, 256MB bellek, Pentium III M 1.0 GHz işlemciye sahip Dell marke bir dizüstü bilgisayara yaklaşık 60 dolar değer biçiliyor.

Hiç yorum yok: