Güncel Başlıklar

24 Ocak 2009 Cumartesi

GPS’li telefon sayısı 240 milyona ulaşacak

Pazar araştırma firması ABI Research’in raporuna göre, 2009 yılında dünyadaki GPS’li telefon sayısının 240 milyona ulaşması bekleniyor.

Küresel mali kriz tüm sektörlerle birlikte bilişim sektörünü de vurmuş olsa da, ABI Research tarafından yapılan araştırmaya göre 2009 yılında dünya genelindeki GPS özelliğine sahip cep telefonu sayısının %6.4 oranında artarak 240 milyona ulaşması bekleniyor.

Tüketicilerin gündelik yaşamına iPhone 3G, Google işletim sistemiyle çalışan T-Mobile G1, BlackBerry Bold ve Storm, Nokia N Series gibi üst seviye telefonlarla giren GPS, 2009 yılında da ürünlerin satılmasında büyük etken olacak.

Analist George Perros’un görüşü, GPS ile konum belirleme özelliğinin günümüzde cep telefonları için ayırt edici bir özellik olduğu ancak, tüketici davranışları ve gelişen trend nedeniyle bu özelliğin önümüzdeki dönemde bir standart haline geleceği yönünde.

GPS’li cihaz kullanımının %6,4 oranında artacağını öngören rapor, cep telefonu pazarında yaşanması beklenen %4 ve 8 arasındaki gerilemeden bu ürünlerin etkilenmeyeceğini belirtiyor. Rapor ayrıca 2014 yılına kadar GPS’li modellerin tüm cep telefonu pazarından %14’e pay alacağını öngörüyor.

Hiç yorum yok: