14 Mart 2009 Cumartesi

Süper insanlar - Hak' tar ( Eski Mısır Dilinde Gelişmiş İnsan)

Süper insanlar
Yaşadığı hiçbir şeyi unutmuyor, 110 desibel gücünde gülüyor, cam, metal ne bulursa yiyor. Şimdi göreceğiniz insanlar inanılır gibi değil. Özel güçleri olan bu insanlar aklınızın almayacağı şeyleri yapıyorlar.

1. Gözü yok ama görüyor
Ben Underwood isimli bu adamın gözleri üç yaşındayken alınmış. Kanser teşhisi konan genç adam gözleri olmadığı halde aynı yunus balıkları gibi kendi kendine geliştirdiği özel bir yetenekle görmeyi başardı. Sese dayalı görme duyusu geliştiren bu adam en mucizevi insanlar listesinin ilk sırasında yer alıyor.





2. Soğuğu hissetmiyor
Hollanda'da yaşayan Wim Hof 'buz adam' olarak da anılıyor. Buzun altında yüzebiliyor ve buz dolu bir varilin içinde saatlerce kalabiliyor. Mt Blanc dağına bile çok kısa bir sürede tırmanan 48 yaşındaki Wim Hof, bu konuda dünya rekorlarına da imza attı.




3. Beyni ultra hızlı bir güce sahip
Daniel Tammet aslında otistik fakat en zor matematiksel işlemleri ışık hızıyla yapabiliyor. 10 bine kadar olan sayıları özel bir algılama kabiliyetiyle algılayan bu bionik adam ilginç bir işlem yeteneğine sahip. Aynı zamanda dil yetenekleri de bulunan Daniel Tammet, çok hızlı bir biçimde ve hiç zorlanmadan lisan öğrenebiliyor.



4. Unutmayan kadın
Nörobiyoloji uzmanı Jim McGaugh altı yıl önce ilginç bir vakayla karşılaştı. 40 yaşında evli bir kadın 'yaşadığım hiçbir şeyi unutmuyorum' iddiasıyla uzmana başvurdu. Yapılan araştırmalar sonunda kadının gerçekten hiçbirşeyi unutmadığı ortaya çıktı. Kadının son 25 yılı üzerinde araştırma yürüten doktorlar kadının en ince detayları bile hatırladığını ortaya çıkardılar. AJ kod adı verilen kadın 25 yıl önce bugün havanın nasıl olduğunu bile hatırlıyor.




5. Beyin gücüyle eşyaları yerinden oynatıyor
Şimdi kendinizi Matrix filminde gibi hissedbilirsiniz. Çünkü Miroslaw Magola isimli bu adam manyetik bir enerjiye sahip. Her türlü objeyi beyin gücüyle havaya kaldıran ve yerini değiştirebilen bu adam kinetik güçleri gelişmiş bir yaratık.




6. 110 desibel ses gücünde gülüyor
Tayland'da yaşayan 55 yaşındaki Jittarat Wongsomboon, gülünce adeta dağları deviriyor. 110 desibel gücüyle gülebilen bu kahkaha makinası kadın, bugüne kadar birçok gülme yarışmasına katılmış ve ödül kazanmış.




7. İnanılmaz ısı enerjisi yayabiliyorlar
Uzmanlar son yirmi yıldır budist rahiplerin özellikleri üzerinde çalışıyor. ÖZel bir meditasyon tekniği kullanan bu rahipler 'Turn-mo' adı verilen bir meditasyon tekniğiyle metabolizma hızlarını yüzde 64 oranında düşürebiliyorlar. Aynı zamanda vücut ısılarını da 17 derece kadar arttırma gücüne sahipler.



8. Acı hissetmeyen adam
Tim Cridland isimli bu adam acı hissetmiyor. Kendini kılıçla kesen ve çivi yatağı üzerinde yatabilen bu adam hiçbir şekilde acı hissetmiyor. Doğuştan böyle bir mutasyona sahip olan Cridland'in beyne giden acı reseptörleri yok.



Helikopter gücüyle el çırpabiliyor
Çinli Zhang Quan sahip olduğu özellikle rekorlar kitabına bile girmeyi başardı. 70 yaşındaki bu adam 107 desibel gücüyle el çırpıyor. Bu seviye de helikopterden çıkan ses gücüne oldukça yakın.



10. Her şeyi yiyen adam
Cam, metal ve toksik maddeleri bile yiyebiliyor. Michel Lotito isimli adamın midesi normalden iki kat daha kalın. Bu nedenle aklınıza gelebilecek herşeyi yiyebiliyor.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

dehşete düştüm !!!