8 Mart 2009 Pazar

Philips saydam OLED teknolojisini tanıttı

Philips Research, gündüz ışığı geçiren ve sıradan bir cam olarak kullanılabilen, karanlıkta ise panele dönüşen prototipini tanıttı.

hilips tarafından tanıtılan saydam OLED (Organic Light Emitting Diode - Organik Işık Yayan Diyot) teknolojisi, insanların camdan duvarlar oluşturarak kendi özel alanlarını oluşturabilmelerini sağlayacak.

Basit olarak, ışık altında saydam olarak cam işlevi gören buluş, karanlıkta ise panele dönüşerek camdan bir duvar oluşturabiliyor. Teknoloji, dilenirse doğal ışığı yansıtıyor, dilenirse gündüz de kullanılabilmesi için, dahili ışığı ile aydınlanıyor.

Henüz seri üretimi için 3 ila 5 yıl geçmesi gerektiği belirtilen buluş, OLED teknolojisinin karmaşıklığı ve aşılamamış kısıtları nedeniyle henüz sadece 12 santimetre ebadında üretilebiliyor.

Philips tarafından geliştirilen 12 santimetrelik prototip, şimdilik birkaç dakika boyunca camdan bir duvar oluşturabilse de, buluşun gelecekte gerektiğinde ise ortam ayırıcı panel olarak kullanılabilecek yeni nesil pencerelerin geliştirilebilmesine olanak tanıyacağı ifade ediliyor.

Hiç yorum yok: