Güncel Başlıklar

16 Aralık 2008 Salı

O ayakkabı "Türk malı" çıktı

O ayakkabı Türk malı çıktı
ABD Başkanı Bush'a fırlatılan ayakkabılar Türk malı çıktı.

IRAKLI GAZETECİ AYAKKABIYI BUSH'A BÖYLE FIRLATMIŞTI - FOTO GALERİ

Iraklı gazeteci Muntasar El Zeydi tarafından fırlatılan ayakkabının bir Türk ayakkabı üreticisine ait olduğu iddia edildi.

Bağdat'a veda ziyaretine giden ABD Başkanı Bush'a basın toplantısında fırlatılan ayakkabının Türk malı olduğu öne sürüldü. Ayakkabıların, İstanbul Altınşehir'de 1991 yılından bu yana faaliyet gösteren bir Türk firmasının 2002 yılından bu yana üretmiş olduğu tescilli bir marka olduğu iddia edildi.

Baydan Ayakkabıcılık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Baydan, ayakkabıları yaklaşık 10 yıldır ürettiklerini, son 5 yıldan bu yana da tek model olmak üzere Ortadoğu'ya ihraç ettiklerini söyledi. Baydan sadece Irak'a yılda 15 bin çift söz konusu modelde ayakkabı ihraç ettiklerini belirtti. Ayakkabının 4 renk olarak üretildiğini ABD Başkanına atılan ayakkabının da kahverengi olduğunu söyleyen Baydan ayakkabının kaba görünse de çiftinin ağırlığının 600 gram olduğunu ve 27 dolar karşılığında ihraç edildiğini belirtti.

Olay anında çekilen fotoğraf ve görüntüleri inceleyen firma yetkilileri, eylemi gerçekleştiren Iraklı gazeteci Muntasar El Zeydi'nin ayakkabılarının kendi ürünleri olduğunu açıkladı ve bu konuda bir kuşkularının bulunmadığını belirtti.

Hiç yorum yok: