Güncel Başlıklar

17 Aralık 2008 Çarşamba

İtalyanlar'ın Kökenleri Türk'lerden mi Gelmekteydi

BATI BU İŞE ÇOK BOZULACAK:
İTALYANLAR TÜRK KÖKENLİ Mİ ?

Tarihin tozlu raflarından çıkıp, gerçeklerle yüzleşen İtalyanları hayal kırıklığına uğrattı. Tarih Türklerle başlıyor. Etrüskler Türk

İtalyanlar Şokta

Dünya tarihinin gelişmesiyle birlikte Türk ırkı tarih sahnesinden, tarihin hiç bir döneminde inmemiştir. İnişler ve çıkışlarla dolu olan Türk tarihi, her zaman tarihe damgasını vurmayı bilmiştir. Türkler tarih yapmışlardır. İngilterede yapılan bir araştırmaya göre, İtalyanlaın DNAlarının yüzde 97 oranında Türklerle aynı özellikleri taşıdığı ortaya çıktı. Kısacası Eyvah! Türkler geliyor cümlesini tarihte ilk kez kullanan millet olan İtalyanların kökenlerinin aslında Türk ırkına dayandığı iddia edilmekte.

İtalyanların Ataları; Etrüsklerin Kökenleri Türk mü?

Türklerle İtalyanların hem fiziksel hem de karakteristik özellikleri açısından birbirlerine çok benzedikleri çok konuşulan bir konudur, peki bu benzerliğin nedeni nedir? Neden İtalyanlar Türklere benzemektedir?

İşte bu soruların cevabını bulabilmek için, İtalyanların ataları olan Etrüsklerin kökenine inmek gerekmektedir. Etrüskler, tarihte Ön Türkler sınıfında yer alan bir kavim. (M.Ö) 1000 yıllarında Avusturya Alplerinden Siena, Napoli ve Romaya kadar indikleri bilinen Etrüskler İtalyanın en eski kültürünü oluşturmuşlar. Etrüsklerin yaşadığı Floransadan Napoliye kadar olan bölgeye Etrürya deniliyor. Etrüskler parlak bir uygarlık oluşturduktan sonrada (M.Ö) 3. yüz yılda tarih sahnesinden siliniyorlar. Etrüsklere ait olan ilk yazılı belge 1780 yılında bulunmuş, ancak eldeki tüm yazılı belgelere rağmen Etrüsklerin hangi ırkı temsil ettikleri tespit edilememiş. Çünkü Latin harflerine çok benzeyen harflerle yazılan Etrüsk yazılarını günümüze kadar hiçbir batılı araştırmacı çözümleyememiş.

1780 yılında Etrüsklere ait yazılar bulunduğunda Batıda yer yerinden oynamıştı kökenimizi bulduk diye. Fakat hiçbir Batılı biliminsanı Etrüsklere ait bu yazıları okuyamadı, çünkü yazının kökeninde Yunanca ve Latinceye ait bulgular aradılar. Oysa Yunanca bizim tarihimize çok yakın bir dildir, 2700 sene evveline ait olan Yunanca ile Etrüsk yazılarını okuyabilmek ise sadece bir hayaldir ve bilimsel gerçeklikle uzaktan yakından ilgisi yoktur. Bu yazıları Türkçe okumak hiçbir şekilde akıllarına bile gelmemiştir ve günümüze kadar da bizim kökenimizin ne olduğu tam olarak bilinmiyor demekle yetinmişlerdir. Ancak Etrüsk mezarlarında ki kemikler alınarak yapılan DNA testinin sonuçları, tüm Batı bilim dünyasını bir kaosun içine çekti, çünkü sonuç hiçte bekledikleri gibi değildi.

Yapılan araştırmanın sonucuna göre İtalyanların kökenlerinin Türklere dayandığı ortaya çıktı. DNA yapıları incelenen ve Türklerle yüzde 97 oranında benzerlik taşıyan Etrüsklerin yazılarını, Kâzım Mirşan inceledi. Uzun süren araştırmalar sonucunda batılı biliminsanlarının çözümleyemediği bu yazıların Türkçe karşılıklarını ortaya çıkardı. Bütün bu gelişmelerden sonra Etrüsklerin, Türk kökenli olduğuna dair şüpheler ortadan kalkmış oldu.

Türklerle Başlayan Tarih

Türkler, yüzyıllar boyunca Avrupanın Türk kültürünü yozlaştırmaya yönelik faaliyetlerine hedef oldu. Bir ülkenin kültür değerlerinin yozlaştırılmasına yönelik gizli ya da açık faaliyetler, o ülkenin bütünlüğüne yapılan doğrudan saldırı anlamını taşımaktadır. Avrupanın bütünlüğümüze karşı yaptığı bu saldırıların sebebini anlamak hiç zor değil, ancak bu saldırılar karşısında Türk milletinin gereken tepkileri verememesi yadırganacak bir durumdur.

Yazının devamı:Popüler Bilim Dergisi

Hiç yorum yok: