Güncel Başlıklar

18 Aralık 2008 Perşembe

Honda’dan yürüme yardımcısı

Japon firmanın geliştirdiği yürüme asistanı, insanların çalışırken ve yürürken yorulmamaları ve fizik tedavi sürecini hızlandırmayı amaçlıyor.

Otomobil ve motorsiklet gibi tekerlekli taşıtlarıyla ünlü olan Honda, insanların kendi ayakları üzerinde hareket ederken de rahat olmaları için büyük yatırımlar yapmaya devam ediyor. Firmanın duyurusunu yaptığı Yürüyüş Asistanı, fizik tedavi ve rehabilitasyon hastalarının iyileşme sürecini hızlandırırken, ayak üstünde çalışmak zorunda olan insanların verimliliğini de arttırmayı amaçlıyor.

Yürüme konusunda zorluk yaşayan insanların hayatını kolaylaştırmak için uzun yıllardır çalışan Honda, geliştirmesine devam ettiği Yürüyüş Asistan Cihazı (Walking Assist Device) ile hem hastaların iyileşme sürecini hızlandıran, hem de tüm gün boyunca ayakta çalışmak zorunda kalan insanlar için iyi bir alternatif haline geldi.

Yürüme, merdiven çıkma, ayakta durma gibi günlük hayat faaliyetlerine destek olan cihaz, bisiklet selesine benzeyen destek ünitesi sayesinde vücut ağırlığını da dengeliyor.

Fizik tedavi ve rehabilitasyon hastaları başta olmak üzere, yürüme güçlüğü çeken ilerlemiş yaştaki insanlar için geliştirilen cihaz, Honda’nın otomobil montaj fabrikalarında çalışan işçileri üzerinde gerçekleştirdiği bir çalışmanın sonuçlarına göre, gün boyunca ayakta çalışan işçiler için de hayatı kolaylaştırıyor.

Hiç yorum yok: