Güncel Başlıklar

12 Şubat 2009 Perşembe

Stargate Bilimkurgu Tüm Serisi Hakkında Bilgi

Başrolünde Kurt Russel'in oynadığı bu serinin ilk filmi 1994 te gişe rekorları kırarak 196 milyon dolar hâsılat yaptı. Hatta bir ara Star Wars ın tahtını ele geçireceği düşünüldü. Bunu gören yapımcılar 1997 de dizi olarak konuyu devam ettirdiler. Stargate SG–1 10 sezon SCI FI kanalında yayınlandı. Uzay-Bilim-Kurgu alanında en uzun süre yayınlanan dizi olarak tarihe geçti. Yapımcı şirket SG–1 8. sezonundayken(2004'te) Stargate Atlantis olarak başka bir diziyi de SCI FI ekranlarından seyirciyle buluşturarak aynı anda iki dizi birden yayınlama başarısını gösterdiler. Stargate Atlantis 5 sezon sürerek 2009 Ocak'ta sona erdi. Temmuz 2009 itibariyle de yeni dizi Stargate Universe SCI FI ekranlarından seyirciyle buluşacaktır. Serinin Stargate Ark of Truth ve Stargate Continium adlı filmleri de mevcuttur.

Masaüstü Resimler:

Konusu:
Film Eski Mısır araştırmalarında 1930 lu yıllarda bulunan hangi elementten yapıldığı anlaşılmayan gizemli bir halkanın bulunmasıyla başlıyor. Bu halkanın etrafında birçok sembol bulunuyor. Ancak bu dili okuyabilen birisi bulunmuyor. Bu halkanın ne işe yaradığı, sembollerin hangi dille yazıldığı, halkanın hangi elementten yapıldığı uzun süre çözülemiyor. Bir sürü bilim adamı deniyor ama çözemiyor. Burada ilginç teorileriyle bilim dünyasının dışladığı Eski Dil Uzmanı Dr. Daniel Jackson devreye giriyor. Bir tavsiye ile Dr. Daniel Jackson’a ulaşılıyor. Daniel Jacksonun teorisi filmin temelini oluşturuyor. Bu teoriye göre piramitler uzaylıların iniş pistleri, eski mitolojide yer alan tanrılarda uzaylılardı. RA, THOR, APOPHİS, ANUBİS, HATHOR, SETH gibi eski mitolojideki tanrıları sık sık dizinin bölümlerinde görebiliyoruz.
Dr Daniel Jackson bu halkanın çok ileri bir medeniyet tarafından yapıldığını, galaksinin başka yerlerinde de bulunan halkalarla solucan delikleri oluşturarak seyahat edebilmeye olanak sağladığını çözüyor. Sembollerin ise koordinat olduğunu buluyor. Böylece macera başlıyor. Toplamda yedi sembol ile ilk gezegen olan Abidos’a gidiliyor. Orada RA ile karşılaşılıyor. RA nın Gould denilen düşman bir halka mensup olduğu, gittiği yerde insanları üstün teknolojik güçlerle tanrı olarak kandırdığı ve kullandığını 1994 teki filmde öğreniyoruz. Bu filmde ilk büyük düşman, teknolojide sınır tanımayan GOULDLAR la da tanışma fırsatı buluyoruz.
Stargate SG-1
1997 de ise Stargate SG–1 dizi olarak SCI FI de yayın hayatına başlıyor. İlk bölüm 2 saatlik bir film olarak veriliyor. Burada en güçlü Gouldlardan birisi olan acımasız Apophis’in baş adamı Tealc dünyanın sahip olduğu potansiyeli görerek taraf değiştiriyor. SG–1 ekibi Amerika da çok hayranı bulunan Yarbay Jack Oneill [Richard Dean Anderson(McGyver’den tanıyoruz.)], [Dr. Yüzbaşı Samantha Carter(Âmânda Tapping(Sancuatry’den tanıyoruz.)], Dr. Daniel Jackson(Michael Shanks) ve taraf değiştiren Tealc(Christopher Judge) den oluşuyor.
Bu dörtlü her bölümde halkadan geçerek ayrı maceralar yaşıyorlar. Sırasıyla da evrenin sırlarını keşfediyorlar. Film 3. sezondan itibaren müthiş bir rating oranına ulaşıyor. Özellikle 2. sezon 15. bölüm olan 5. tür bölümü otoritelerce dizinin dönüm noktası sayılıyor. Burada birçok şey açıklığa kavuşuyor. Evrende 4 büyük ırkın anlaşma yaptıklarını, insanların ise 5 büyük ırk olma yolunda aşama kaydettiklerini öğreniyoruz. Kimden mi Gouldların en büyük düşmanı olan, iyiyi temsil eden, Roswell deki düşen uzaylıya benzeyen ASGARD lardan, çünkü bu bölümde Jack ONEIL ASGARD larla tanışıyor.
Stargate Atlantis



Masaüstü Resimleri:


SG–1 7. sezonunun final bölümden sonra Dr. Daniel Jackson 8 koordinatlı bir sembol buluyor. Hem de bunu Stargate leri yapan ırkın üzerine yaptığı araştırmalardan buluyor. (Daha önce 7 koordinatlı sembollerle galaksinin her yerine gidilebiliyordu. Bunun için güç harcanmasına gerek yoktu.) Bu koordinatların bizi aynen bu ileri uygarlığın bulunduğu Pegasus Galaksisine gotüreceğini tahmin ediyor. Ancak başka bir galaksiye yapılacak seyahatin çok büyük bir güce ihtiyacı olacağını da söylüyor. Eldeki ZPM nin gücünün çok az kaldığı sadece gidiş için bir solucan deliği oluşturabileceğini ve bu görevin dönüşü olmayan bir görev olabileceğini söylüyor. Gönüllülerden oluşan bir grup kuruluyor. Bu grup geçitten geçtiğinde okyanusun dibinde bulunan bir şehirle karşılaşıyorlar(ATLANTİS). Macera böylece başlıyor. Burada eski uygarlıktan bir simülasyon dışında hiçbir canlı bulunamıyor. Bu simülasyon filmin temelini bize anlatıyor: Bu simulasyondan 10000 yıl önce Kadimler’in dünyadaki bir salgından dolayı bu galaksiye geldiğini, tüm zamanların en güçlü ve en ileri ırkı olan Kadimlerin bu galaksiye geldiklerinde çok güçlü bir düşmanla karşılaştıklarını, kendilerine çok güvendikleri için kibirleri yüzünden yenildiklerini, kalanların da bu son gemi ve şehir olan Atlantis’i okyanusa batırarak dünyaya huzur içinde ölmek için geri döndüklerini, bu simülasyonunda insanoğlu belki bir gün geri döner umuduyla bilgi için bırakıldığını öğreniyoruz. Bu sırada şehir keşfedilirken şehrin gücünün bitmek üzere olduğu anlaşılıyor. Güç bulmak için şehirdeki geçitten Pegasus Galaksisindeki gezegenlere gidiliyor. Orada ilk kez sözü edilen düşman Wraith lerle tanışıyoruz. Bundan sonraki bölümlerde Pegasus Galaksisindeki halklar keşfedilirken, Wraith’lerle savaşta devam ediyor. Macera 2009 ocakta bitiyor.


universe_0.jpg


STARGATE UNIVERSE
22 Ağustos 2008 - NY , SCI FI Kanalı ve MGM Televisyon Eğlenceleri MGM’in Stargate için yepyeni sezonlar çekmesi konusunda anlaşmaya vardır.Stargate “Universe”‘in ilk sezonunun çekimleri 2009′un başlarında başlayacak ve yayını da 2009 yazına yetiştirilmeye çalışılacak.Stargate SG-1 ve Stargate Atlantis’in yan yapımcılığını üstlenen Brad Wright ve Robert Cooper ,ki ikisi de halen Atlantis bünyesinde yönetici görevlerini sürdürmektedir, birlikte Universe’in yapımcılığı ve yazarlığını yapıcaklar.

SCI FI Stargate SG-1 ve Atlantis’in başarılarından öyle mutluydu ki Mark Stern ,Genel Müdür Yardımcısı, Stargate Universe’in evi olma rolünü üstlenmekten gurur duyduklarını açıkladı.”Evren(Universe) devam edicek Stargate efsanesini sürdürerek , aynı heyecan ve kargaşa devam edicek ama değişik bir hava esecek.”

Stargate tüm yenilikleri ateşli bir sevgiyle kucaklayan fanlarıyla çok mutlu, diyor Charles Cohen , MGM’in Genel Müdürü ve Ar-Ge Müdürü.”Brad ve Robert ile tekrar çalışma şansı bulmak , Stargate’in ilerki bölümlerini hayal etmek çok heyecan verici bizim için.Stargate Universi MGM’in Bilim Kurgu yönetimi ve hedefi bütün tutkulu fanları tatmin edicektir.

Thomas Vitale , Programlama Bölüm Başkan Yardımcısı , ” Stargate Universe Stargate markası ve bizler için doğal bir üründür.Stargate SG-1 ve Atlantis SCI FI için anahtar niteliğindeydi ve hep beraber merakla bu bölümün hikayeyi nereye götüreceğini bekliyoruz.

Wright ve Cooper dedi ki “Univese’de Stargate’i başarıya taşıyan , macera ve espri , genç ve çaresiz keşiflerin yarattığı ilişkiler ve evden çok uzakta olma duygusu gibi öğeleri koruyacağız.Herşeyden önce Stargate kendi içinde zaten nefes kesici noktalar barındırmakta ve bunu da çok iyi anlatmaktadır.”

Stargate’in 9.kod kırıldıktan dan sonra teknolojilerinin gelişmesi büyük hızla devam eden ama asla tamamlanamayan kadimler tarafından yollanmış bir grup maceracı Destiny (kader) adlı insansız yıldızgemisine seyahat ederler. Basit bir keşif asla bitmeyen bir göreve dönüşüyor.

Stargate Universe ürettebatı geminin Dünya’ya dönemeyeceğini farkederler ve şimdi Destiny’e geçmek zorunda kalmışlardır. Mürettebat evren’in en uzak köşelerine seyahat edecek ve önceki Stargate’ler ile bağlantı kurarak Destiny’nin asıl görevini yerine getirecek.Zorluklar içinde Destiny’i yönetmeye çalışan mürettebat istedikleri rotada istedikleri sürede yol alamayacaklar.Eğer biri geride kalırsa asla geri dönme imkanları olmayacak ve bunu yeni ırklar , düşmanlar ve maceralar ile birlikte bir drama halinde izleyeceğiz.

Stargate Universe 2 saatlik film bölümüyle başlıyacak ve 2009 yazında 1 saatlik bölümler halinde izleyebileceğiz.

Hiç yorum yok: